U kući i stanu u Dubravi, sumnja se, osumnjičeni skrivali marihuanu i amfetamin

Nabavljali veće količine droge za daljnju preprodaju

FOTO: Policijska uprava zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom i 20-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i prodaja droge“.
 
Sumnja se da su protivno odredbama članka 3 Zakona o suzbijanju zlouporabe droga,  na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljali veće količine marihuane i amfetamina da bi potom drogu skrivali, prepakiravali i vagali u stanu i kući na području Dubrave nakon čega su tako pripremljenu drogu preprodavali.
 
Policijski službenici su 19. travnja 2021. godine provedenom pretragom kuće u Dubravi pronašli ukupno 4,65 grama marihuane pakirane u šest omota i digitalnu vagu dok je u utorak, 20. travnja 2021. godine, pretragom stana, također u Dubravi pronađeno ukupno 545,6 grama marihuane pakirane u tri plastične vrećice, 31,8 grama amfetamina i dvije digitalne vage za precizno mjerenje mase.
 
Nadalje, osumnjičeni 23-godišnjak je kod sebe neovlašteno posjedovao 3,3 grama marihuane i određeni novčani iznos za koje postoji sumnja da su pribavljeni preprodajom droge.
 
Na takav su način osumnjičene osobe nabavile, prodavale i posjedovale tvari koje su propisom proglašene drogom, namijenjene daljnjoj prodaji.
 
Količina droge i način pakiranja te dvije digitalne vage nedvojbeno ukazuju na činjenicu da je droga bila namijenjena za daljnju preprodaju.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživana osumnjičene osobe predane su pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Stranica