Na Području policijske uprave zagrebačke tradicionalno provedena akcija „Brzina“ usklađena s akcijama EU

Više od 160 građana, putem e-maila, zagrebačkoj policiji predložilo lokacije za mjerenje brzine

FOTO: Ilustracija
 
I ove godine, u srijedu 21. travnja od 00 do 24 sata, na području Policijske uprave zagrebačke, proveden je Speed Marathon odnosno 24-satni nadzor brzine kretanja vozila, koji se tradicionalno provodi jednom godišnje, tijekom ROADPOL-ove Operativne akcije Brzina, koja se ove godine održala od 19. do 25. travnja.
 
Tijekom navedenog razdoblja, zagrebačka policija pojačano je nadzirala brzinu kretanja vozila na svim prometnicama te je utvrđeno ukupno 1.496 ciljanih prekršaja. Policijski službenici utvrdili su 916 prekršaja, dok je 580 prekršaja utvrđeno tehničkim sredstvima.
 
Na sam dan provođenja akcije Speed Marathon, 21. travnja, utvrđena su ukupno 423 ciljana prekršaja, od čega su policijski službenici utvrdili njih 209, dok je 214 prekršaja utvrđeno tehničkim sredstvima.

Ovom prilikom zahvaljujemo građanima, koji su se odazvali pozivu Policijske uprave zagrebačke da predlože lokacije za koje smatraju da bi bile pogodne, a samim time učinkovite u smislu kontrole prometnih prekršaja s ciljem njegovanja prometne kulture. Pa je tako više od 160 građana, u desetak dana, predložilo Policijskoj upravi zagrebačkoj putem e-pošte, takve lokacije, a koje smo obuhvatili u sklopu akcije.
 

Stranica