Četvorica muškaraca osumnjičena za čak 24 kaznena djela kojima su prouzrokovali štetu od 83.440 kuna

Osumnjičeni za provaljivanje u samposlužne aparate iz kojih su otuđivali novac te za krađe bicikala

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca starosti 34, 22 i 26 godina te još jednim zasad nepoznatim počiniteljem zbog sumnje da su počinili ukupno 13 kaznenih djela „Teška krađa“ provaljivanjem i 11 kaznenih djela „Krađa“.
 
Sumnja se da je u listopadu 2019. godine 34-godišnjak, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, došao do jedne od sastavnica Sveučilišta u Zagrebu na Savskoj cesti te u prizemlju provalio u caffe aparat iz kojeg je otuđio novac dok se isto tako sumnja da je u siječnju 2020. godine u Ulici Šalata, također u zgradi Sveučilišta u Zagrebu provalio u samposlužni aparat za tople i hladne napitke te otuđio dva čitaća za papirnati novac i dvije metalne kutije u kojima se nalazio novac. 
 
Nadalje, u kolovozu 2020. godine je 22-godišnjak, sumnja se, u Trpinjskoj ulici u Zagrebu, ispred zdravstvene ustanove otuđio bicikl marke Cuba koji je bio osiguran sigurnosnom sajlom za metalni nosač, a koju je on presjekao i odvezao se biciklom.
 
Također su sumnja da su tijekom veljače, ožujka i travnja 2021. godine, u različitim kombinacijama ili pojedinačno, na području Peščenice, Trešnjevke i Trnja u čak deset navrata provalili u caffe aparate ili samoposlužne aparate za hladne i tople napitke koji su se nalazili u zgradama trgovačkih društava, obrazovnih ustanova na gradilištu i u krugu toplane te bi iz njih otuđili novac.
 
Tijekom ožujka i travnja 2021. godine su, sumnja se, ponovno u različitim kombinacijama na Peščenici, Donjem Gradu i Trešnjevci u deset navrata otuđili bicikle na način da bi ih odvezli ukoliko nisu bili vezani dok su, u onim slučajevima kada su bicikli bili osigurani sigurnosnim sajlama te sajle prerezali ili potrgali te ih odvezli.
 
Isto se tako sumnja da su trojica osumnjičenih (34, 22 i 26 godina) s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi u Zagorskoj ulici provalili u kontejner iz kojeg su otuđili razni alat.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi  83.440 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu dok se za 26-godišnjakom koji je u bijegu intenzivno traga.

Stranica