Osumnjičeni za razbojništvo i tešku tjelesnu ozljedu

Policijski službenici utvrdili identitet trećeg počinitelja te nad istim proveli kriminalističko istraživanje

FOTO: Ilustracija


NADOPUNA 4. rujna 2021. godine

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 22-godišnjakom zbog sumnje da je, zajedno s ranije osumnjičenim 21-godišnjakom i 22-godišnjakom, počinio kaznena djela „Razbojništvo“ i „Teška tjelesna ozljeda“ na štetu 25-godišnjaka.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je 22-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podneseno je nadležnom državnom odvjetništvu, dok se dvojica osumnjičenih od ranije nalaze u istražnom zatvoru.
 
Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja identiteta jednog za sada nepoznatog počinitelja.

-----------------------------------------------------------------------------------------
Vijest od 12. lipnja

Policijski službenici Policijske proveli kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 22-godinišnjakom i 21-godišnjakom zbog sumnje da su, zajedno s još dvije zasad nepoznate muške osobe, počinili kaznena djela „Razbojništvo“ i „Teška tjelesna ozljeda“ na štetu 25-godišnjaka.
 
Naime, sumnja se da je 2. svibnja 2021. godine oko 21 sati za vrijeme dok je oštećeni upravljao svojim vozilom marke Renault Sunekovom ulicom u smjeru sjevera, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, na početku navedene ulice za sada nepoznati muškarac svojim vozilom marke Peugeot, u kojem su se s njime nalazili osumnjičeni 22-godišnjak i 21-godišnjak te još jedna za sad nepoznata muška osoba, prepriječio put. Potom su iz vozila izašli osumnjičeni 22-godišnjak i za sada nepoznati muškarac, nakon čega je osumnjičeni 22-godišnjak otvorio suvozačeva vrata vozila oštećenog i sjeo na suvozačko sjedalo. Zatim je, sumnja se, iz džepa izvadio nož te njime zaprijetio oštećenom i zatražio novac. Potom je, sumnja se, u vozilo oštećenog ušao i drugi za sada nepoznati muškarac koji je oštećenom naredio da nastavi vožnju što je on u strahu za svoju sigurnost i učinio te započeo vožnju Sunekovom ulicom u smjeru sjevera. Njegovo su vozilo vozilom marke Peugeot slijedili osumnjičeni 21-godišnjak i četvrti za sad nepoznati muškarac.
 
U pogodnom trenutku, dolaskom do raskrižja Varoške ulice i Ulice Loborinci, oštećeni je zaustavio svoje vozilo i izašao iz njega, da bi potom iz njegovog vozila za njim izašao i nepoznati muškarac te više puta šakom udario oštećenog u glavu uslijed čega je oštećeni pao na tlo. Preostala trojica također su tada prišla oštećenom te su ga, za vrijeme dok se nalazio u ležećem položaju na tlu, nogama udarili više puta uslijed čega je oštećeni izgubio svijest. Nakon što je došao k svijesti, primijetio je da mu iz džepa trenirke nedostaje novac te je zaključio da je pokraden. Liječnička pomoć oštećenom je pružena u KBC Sestre milosrdnice gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi 7.000 kuna.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je 22-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku dok se 21-godišnjak od ranije nalazi u istražnom zatvoru, a kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.
 
Policijski službenici nastavljaju kriminalističko  istraživanje u cilju utvrđivanja identiteta dvaju ostalih počinitelja.

Stranica