Lažnim prikazivanjem da će njegovo trgovačko društvo obaviti građevinske radove primio predujam od 101.000 kuna

Dovršeno kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo "Prijevara" na području Svetog Ivana Zeline

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo "Prijevara".
 
Sumnja se da je s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist 10. ožujka 2021. godine kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Gornjoj Drenovi, oštećenom predočio da će njegovo trgovačko društvo obaviti građevinske radove o čemu je s oštećenim istoga dana zaključio i pisani ugovor. Ne sumnjajući u istinitost onoga što mu je predočio, oštećeni mu je tada u gotovini isplatio iznos od 45.600 kuna. Radove je, sumnja se, osumnjičeni samo započeo odnosno prestao je s njihovim izvođenjem nakon čega je oštećenog u nekoliko navrata tražio da mu na ime predujma za radove isplati dodatni novac. Vjerujući da će radove i završiti oštećeni je osumnjičenom između ožujka i lipnja 2021. godine u više navrata u gotovini isplatio iznos od 55.560 kuna, no niti osumnjičeni niti njegovo trgovačko društvo nisu nastavili s izvođenjem radova odnosno nisu ih nikada dovršili.
 
Takvim lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica osumnjičeni je oštećenog doveo u zabludu i oštetio ga za novčani iznos od 101.160 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica