Sud kaznio nesavjesne vozače

Upravljao s 2,43 g/kg alkohola u organizmu, skrivio prometnu nesreću pa kažnjen novčanom kaznom od 12.000 kuna

FOTO: Ilustracija
 
U nedjelju, 18. srpnja oko 21 sat, 51-godišnjak je upravljao osobnim automobilom gospićkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Kerestinečkih žrtava u smjeru juga. Na raskrižju s Ulicom Medpotoki policijski su ga službenici tijekom kontrole vozila i vozača zaustavili te je utvrđeno da je vozilom upravljao iako mu je istekao rok važenja vozačke dozvole i to pod utjecajem alkohola od 2.32 g/kg dok se također nije vezao sigurnosnim pojasom. Zbog počinjenih je prekršaja uhićen i odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je proglašen krivim i izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 6000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
Istog dana oko 20.45 sati, 30-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se  Zagrebačkom avenijom u smjeru zapada te su ga kod raskrižja s Ilirskom ulicom policijski službenici zaustavili tijekom redovnog nadzora vozača i vozila. Obavljenim je provjerama utvrđeno da je vozilom upravljao dok mu je na snazi izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom te da tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas i ujedno kod sebe nije imao važeću vozačku dozvolu. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu je zbog počinjenih prekršaja kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.300 kuna
 
U ponedjeljak, 19. srpnja oko 12.30 sati 36-godišnjak je bez položenog vozačkog ispita i za vrijeme dok je imao 2,43 g/kg alkohola u organizmu upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Ulice Trnsko u smjeru sjevera. Dolaskom do kućnog broja 16 A skrivio je prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je uhićen i doveden na nadležni prekršajni sud. Sud ga je proglasio krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 12.000 kuna.
 
Istog dana oko 18.30 sati 65-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka desnom stranom kolnika Ulice Ive Čupara u smjeru sjeverozapada. Dolaskom do kućnog broja 2 skrivio je prometnu nesreću u kojoj je nastala materijalna šteta. Dodatnim provjerama u tvrđeno je da je vozilom upravljao za vrijem dok je imao 1,98 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je uhićen i doveden na nadležni prekršajni sud gdje je proglašen  krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 6.200 kuna.
 

Stranica