Jedan od vozača vozio pod utjecajem alkohola, prošao kroz crveno, odbio testiranje na droge pa kažnjen novčanom kaznom od 24.500 kuna

Vozaču je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od sedam mjeseci

FOTO: Ilustracija

U utorak, 14. rujna 2021. godine oko 11.20 sati, 33-godišnjak je upravljao motociklom čakovačkih registarskih oznaka u smjeru istoka. Nadzorom vozila i vozača kod kućnog broja 435, utvrđeno je da vozilom upravlja prije stjecaja prava na upravljanje, obzirom da mu je vozačka dozvola rješenjem oduzeta i ukinuta. Vozač je uhićen te doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu radi provođenja prekršajnog postupka. Na Sudu je proglašen krivim te mu je izrečena kazna zatvora od 20 dana, uvjetno na šest mjeseci.
 
Istog dana, 14. rujna 2021. godine oko 18.10 sati u Gornjem Stupniku, 58-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Svetog Benedikta u smjeru sjevera. Dolaskom do kućnog broja 37, policijski su ga službenici zaustavili, a nadzorom je utvrđeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1,59 g/kg. Također, utvrđeno je da vozač kod sebe nema vozačku dozvolu, nije vezan sigurnosnim pojasom te tijekom vožnje nepropisno koristi mobitel. Nakon što je uhićen, vozač je doveden na nadležni prekršajni sud gdje je proglašen krivim te kažnjen novčanom kaznom u iznosu 12.000 kuna, a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jedan mjesec.
 
Niti tri sata kasnije, oko 21 sat,  za vrijeme dok je u organizmu imao 1,41 g/kg alkohola, 29-godišnjak je upravljao osobnim automobilom krapinskih registarskih oznaka sjevernom kolničkom trakom Ulice Joszefa Antalla u smjeru zapada. Dolaskom do stupa javne rasvjete, istočno od ulice Radoslava Cimermana, nije držao potreban razmak iz kojeg razloga je prednjim dijelom vozila naletio na stražnji dio osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. Vozač je uhićen te doveden na Općinski sud u Novom Zagrebu radi provođenja prekršajnog  postupka. Na Sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 6.500 kuna, kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jedan mjesec.
 
Nešto kasnije, oko 23 sata, 25-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Alejojm Bologne u smjeru zapada. Prilikom kontrole vozila i vozača, na križanju sa Škorpikovom ulicom, utvrđeno je da je upravljao vozilom iako je u organizmu imao 0,75 g/kg alkohola. Nadalje, dolaskom do raskrižja s Gospodskom ulicom, vozač je najprije usporio, a zatim naglo povećao brzinu kretanja svog vozila prošavši semafor u smjeru zapada dok je na njemu bilo uključeno crveno svjetlo. Također, prilikom kontrole, odbio je ponuđeno testiranje na droge. Isto tako, prilikom vožnje i kontrole nije koristio sigurnosni pojas, a kod sebe nije imao niti vozačku dozvolu niti osobnu iskaznicu. Vozač je uhićen te doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu radi provođenja prekršajnog  postupka. Na Sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 24.500 kuna, kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od sedam mjeseci.
 
U srijedu, 15. rujna 2021. godine, oko 1 sat, 40-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Pešćanske ulice u smjeru istoka. Dolaskom kod kućnog broja 176, prilikom kontrole vozila i vozača, utvrđeno je da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,68 g/kg u organizmu. Vozač je uhićen te doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu radi provođenja prekršajnog postupka. Na Sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 10.000 kuna.
 
 

Stranica