Osumnjičen za provale u kuće na području Dugog Sela

Iz jedne kuće otuđio nakit, a iz jedne 20 kilograma šećera

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog sumnje da je počinio četiri kaznena djela „Teška krađa“, od čega dva u pokušaju.
 
Naime, sumnja se da je između 19. i 24. rujna 2021. godine u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi došao do kuće u Martinskoj ulici u Dugom Selu. Potom je, sumnja se, prišao ulaznim vratima i neutvrđenim predmetom razbio staklenu stjenku na njima te kroz nastali otvor ušao u kuću. Nakon što je iz kuhinje otuđio 20 kg šećera, udaljio se s mjesta događaja.
 
Također, sumnja se da je 17. listopada 2020. godine između 16.30 i 19 sati u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi došao do kuće Marijanskoj ulici u Dugom Selu te zavlačenjem podesnog alata provalio kroz prozor. Nakon što je ušao u kuću, sumnja se, iz spavaće sobe na katu otuđio je nakit s kojim se dao u bijeg.
 
Sumnja se da je još u dva navrata postupao s istom namjerom i to 26. rujna 2020. godine u večernjim satima kada je došao do kuće u Kozinskoj ulici u mjestu Kozinščak. Tada je, sumnja se, zavlačenjem prikladnog alata između krila vrata i dovratka terase pokušao provaliti u kuću, no u tome nije uspio da bi potom zavlačenjem prikladnog alata između krila prozora i okvira ipak provalio, ušao u kuću i ispremetao stvari, no od daljnje namjere je odustao te se dao u bijeg ništa ne otuđivši. Sumnja se i da je 1. studenoga 2020. godine u večernjim satima u Kopčevečkoj ulici u mjestu Kopčevec, došao do kuće, prikladnim alatom provalio kroz prozor i kroz njega ušao u kuću gdje je ispremetao stvari, no bez da je išta otuđio udaljio se s mjesta događaja.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podneseno posebno izvješće.
 

Stranica