Radi prekršaja u prometu na prekršajnom sudu kažnjeni novčanim kaznama te im izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima

Jednom od vozača određen zadržavanje u trajanju do 15 dana te prepraćen u Zatvor u Zagrebu

FOTO: Ilustracija
 
U četvrtak, 21. listopada 2021. godine oko 16.25 sati, 20-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka. Kod kućnog broja 1 zaustavili su ga policijski službenici, a nadzorom vozila i vozača utvrđeno da vozilom upravlja za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanje motornim vozilom. Također, vozač je odbio ponuđeno mu testiranje na droge te je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do uredovnog rada suda. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu proveden je prekršajni postupak u kojem je proglašen krivim i  kažnjen novčanom kaznom od 6.000 kuna. Izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
Otprilike pola sata kasnije na 87. kilometru autoceste A4, prilikom nadzora prometa policijski su službenici zaustavili teretni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 27-godišnjak. Kontrolom vozila i vozača utvrđeno da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, da nije koristio sigurnosni pojas te da kod sebe nije imao prometnu dozvolu. Ujedno, utvrđeno je da je njegovo vozilo tehnički neispravno za upravljanje te da je isteklo važenje prometne dozvole. Vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do uredovnog rada suda. Zbog učestalih počinjenja prekršaja i pravomoćnih policijski su službenici oduzeli teretni automobil 27-godišnjaka. Sljedećeg dana na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu određeno mu je zadržavanje u trajanju do 15 dana te je prepraćen u Zatvor u Zagrebu.
 
Iste večeri oko 23 sata u Ulici Klin, policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili su osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 32-godišnjak. Obavljenom kontrolom vozila i vozača utvrđeno da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanje motornim vozilima „B“ kategorije. Vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do uredovnog rada suda. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu proglašen je krivim te kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 7.000 kuna. Izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.
 
U subotu, 23. listopada 2021. godine u 14.30 sati u Zagrebu u Treskavičkoj ulici, policijski službenici su tijekom redovnog nadzora prometa zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnjak. Obavljenom je kontrolom utvrđeno da upravlja motornim vozilom B kategorije iako mu je vozačka dozvola poništena zbog negativnih bodova. Nadalje, vozilu kojim je upravljao je isteklo važenje prometne dozvole. Zbog počinjenih prekršaja 29-godišnjak je odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 12.000 kuna.
 
U subotu, 23. listopada 2021. godine u 21.45 sati 44-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Dankovečkom ulicom u smjeru juga.  Provedenom je nadzorom utvrđeno da je vozilom upravljao dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije. Ujedno, osumnjičeno je odbio ispitivanje na prisutnost droga u organizmu. Na Općinskom Prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 15.100 kuna te mu je oduzeta vozačka dozvola u trajanju od dva mjeseca.
 

Stranica