Osumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, provale i druga kaznena djela

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kaznena djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama”, „Krađa”, „Oštećenje tuđe stvari” i četiri kaznena djela „Teška krađa” od čega jedno u pokušaju.
 
Naime, sumnja se da je između 2. svibnja i 7. studenoga 2021. godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, u četiri navrata provalio u različite prostore na širem zaprešićkom području odnosno u kuću, skladišne prostore i prostorije mjesnog odbora, da bi potom iz njih otuđio električni alat, nakit, računalo i drugo. U jednom od tih slučajeva, sumnja se, nakon provale je ispremetao stvari ništa ne otuđivši. Sumnja se da je u te prostore provaljivao na način da je prikladnim predmetima razbijao stakla na ulaznim vratima ili obijao ulazna vrata objekata.
 
Prikladan predmet, u ovom slučaju kamen, upotrijebio je i 1. rujna 2021. godine kada je došao do kuće u izgradnji u Šibicama, s poda dohvatio kamen i bacivši ga razbio staklenu stijenu na vratima kuće, nakon čega je pobjegao s mjesta događaja.
 
Također, sumnja se da se 27. srpnja 2021. godine oko 18.15 sati došao do poduzeća u Ulici Zelengaj u Zapešiću, prišao biciklu marke „Genesis" te u namjeri protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, sjeo na bicikli i njime se dao u bijeg.
 
Isto tako, sumnja se da je protivno odredbama čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i neovlaštene prodaje te stavljanja u promet droge nabavio veće količine gljiva koje sadrže psihoaktivnu tvar psilocibin te ih po sazrijevanju sušio i dalje prodavao na nezakonitom tržištu. Isto tako, sumnja se da je s ciljem proizvodnje i preprodaje u kući na području Brdovca, stvorio uvjete za proizvodnju amfetamina te ga proizvodio s ciljem njegove daljnje preprodaje.
 
Naime, pretragom kuće koju je koristio 29-godišnjak policijski službenici pronašli su plastičnu vrećicu ispunjenu s 22 grama amfetamina, više posuda različitih zapremnina ispunjenih mješavinom prozirne tekućine i sumnjive bijele materije u pasti za sada nepoznatog kemijskog sastava, oko 180 grama sasušenih gljiva koje sadrže psihoaktivnu tvar psilocibin, plastičnu posudu s oko dvije litre prozirne tekućine za sada nepoznatog kemijskog sastava, plastičnu kutijicu s oko 140 grama sumnjive materije bijele boje u pasti za sada nepoznatog kemijskog sastava, kao i opremu za proizvodnju droge.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica