Na internetskom oglasniku oglasio da nudi pozajmice pa ženu koja se javila na oglas prisilio da mu uplati preko 100.000 kuna

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Iznuda“ na štetu 44-godišnjakinje.

FOTO: Ilustracija

Sumnja se da je 27-godišnjak prema unaprijed stvorenoj namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi neutvrđenog dana i mjeseca 2021. godine na internetskom oglasniku oglasio da nudi novčane pozajmice. Ne sumnjajući u navode iz oglasa, 30. kolovoza 2021. godine, putem elektroničke pošte osumnjičenom se javila oštećena 44-godišnjakinja i zatražila novčanu pozajmicu. Nakon što mu je dostavila traženu osobnu dokumentaciju u svrhu ishodovanja pozajmice, osumnjičeni je u tu svrhu od nje zatražio i određeni novčani iznos na ime troška ishođenja kredita. Kako oštećena tada nije bila u mogućnosti uplatiti mu navedeni novčani iznos, javio joj je da je isplata pozajmice obustavljena. Međutim, osumnjičeni tada nije odustao od namjere stjecanja protupravne imovinske koristi već ju je u razdoblju od 1. rujna do 9. studenoga 2021. godine kontinuirano, pozivajući se na ime nerealizirane pozajmice i koristeći pri tome ozbiljne prijetnje prema njoj i članovima njezine obitelji kao i razne oblike zastrašivanja, prisilio da u više navrata kupuje vaučere za plaćanja na internetu. Iako novac nije imala, prisiljena ozbiljnom prijetnjom, ona ga je posuđivala od različitih osoba, a vaučere je nakon kupnje, po njegovim uputama, osumnjičenom prosljeđivala elektroničkom poštom.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku dok je Posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.
 
 

Stranica