Osumnjičeni da su provalili u radni stroj i iz njega otuđili gorivo

Pomoću gumenog crijeva iz spremnika goriva radnog stroja izvukli oko 150 litara pogonskog goriva


FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom i 25-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Teška krađa" na štetu trgovačkog društva sa sjedištem u Bjelovaru.
 
Sumnja se da su 21. studenoga 2021. godine između 22.45 i 23 sata, osobnim vozilom marke VW Caddy bjelovarskih registarskih oznaka zajedno dovezli do mjesta Mostari na području općine Dubrava i zatim pješice prišli parkiranom radnom stroju-bageru marke „JCB“ u vlasništvu trgovačkog društva iz Bjelovara. Potom su, sumnja se, podesnim alatom provalili u spremnik za gorivo, a zatim pomoću gumenog crijeva iz spremnika goriva radnog stroja izvukli oko 150 litara pogonskog goriva. Otuđeno su gorivo, sumnja se, utočili u plastične karnistere, stavili ga u svoje vozilo i njime se dali u bijeg.

Policijski službenici iz Vrbovca su obilaskom svog područja zatekli osobno vozilo bjelovarskih registarskih oznaka te su posumnjali u povezanost dvojice muškaraca s navedenim događajem, a što su kroz kriminalističko istraživanje i dokazali. Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi oko 10.000 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podneseno Posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu .
 

Stranica