Kažnjeni zbog počinjenih prekršaja u prometu

Pod utjecajem alkohola od 1,72 g/kg prošao kroz crveno i polukružno se okrenu

FOTO: Ilustracija

U petak, 10. prosinca 2021. godine u 1.45 sati, 46-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Zagrebačkom avenijom u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja s kolnikom Petrovaradinske ulice , nije zaustavio svoje vozilo dok je za njegov smjer kretanja na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo, već je prošao kroz isto i polukružno se okrenuo. Daljnjom kontrolom utvrđeno je kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola (1,72 g/kg). Vozač je po utvrđenim prekršajima uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen ukupnom novčanom kaznom od 15.000 kuna  te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od četiri mjeseca.
 
Istog dana oko 11 sati, 25-godišnjak je prije stjecanja prava upravljao osobnim automobilom  kolnikom Čulinečke ulice te je tom prilikom sudjelovao u prometnoj nesreći. Po utvrđenom vozač je uhićen, a zatim prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 13 500 kuna.
 
U nedjelju, 12. prosinca 2021. godine u 2.30 sati, 34-godišnjak je upravljao je osobnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Jadranskim mostom u smjeru juga. Obavljenim nadzorom utvrđeno je kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola (2,32 g/kg). Vozač je po utvrđenom uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen ukupnom novčanom kaznom od 10.000 kuna.

Stranica