Kampanja „Manje oružja, manje tragedija“ u Sv. Ivanu Zelini i zagrebačkoj Dubravi

Aktivnim i odgovornim sudjelovanjem u kampanji „Manje oružja manje tragedija“, zajedno s policijom štitite sebe i svoje najdraže!

Danas 22. prosinca u službenim prostorijama Policijske postaje Sv. Ivan Zelina, predstavnicima lokalnih medija predstavljeni su rezultati kampanje Manje oružja, manje tragedija“, koja se provodila na području Sv. Ivana Zelina.
Rezultate kampanje predstavili su voditelj Službe prevencije Velimir Tišma i načelnik Policijske postaje Sv. Ivan Zelina Vjekoslav Stanić.

 Tako je na području Policijske postaje Sv. Ivana Zelina dragovoljno predano;
 
  • 1306 streljiva različitog kalibra
  • jedan plinski pištolj
  • dvije puške

Voditelj Službe prevencije Velimir Tišma naglasio je da se Kampanja provodi od 2007. godine, a prošle godine je modernizirana kroz fond Europske unije za unutarnju sigurnost.
 
„Modernizacijom kampanje uočili smo povećanu dragovoljnu predaju oružja i minsko-eksplozivnih sredstava od strane naših građana kako na području zagrebačke županije tako i na području grada Zagreba, što potvrđuje i ova količina oružja i streljiva koji su prikupljeni u Sv. Ivanu Zelini “, naglasio je Tišma.
 
Ujedno, tijekom prosinca intenzivirana je kampanja i na području zagrebačke Dubrave gdje je prikupljena znatna količina minsko-eksplozivnih sredstava i to;
 
  • osam komada eksplozivnog sredstva TTM M60 P1,
  • tri komada TTM M60,
  • dva komada „PROM“,
  • jedan komad TkM 60.   
 
Kako bi svoje okruženje učinili još sigurnijim i spriječili tragedije, budite odgovorni prema sebi i svojim bližnjima i pozivom na broj 192 predajte ilegalno oružje policiji bez sankcija.   
 
 Izbacite oružje iz svoga doma kako bi vaš dom mogao disati sigurno i sretno !!
 

Stranica