U stanu u Centru pronađen šator za umjetni uzgoj bilja s instaliranim sustavom za osvjetljavanje i ventilaciju te marihuana

50-godišnjak osumnjičen da je sadio i uzgajao marihuanu radi daljnje preprodaje

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Sumnja se da je protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i neovlaštene prodaje te stavljanja u promet marihuane, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti i za ventilaciju stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja, a u kojima je potom sadio i uzgajao marihuanu koju je sušio, usitnjavao i prepakiravao kako bi je preprodao.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja temeljem naloga suda, policijski službenici su obavili pretragu stana u Centru pronađen šator za umjetni uzgoj bilja s instaliranim sustavom za osvjetljavanje i ventilaciju u kojem se nalazilo zasađeno osam stabljika marihuane visine od 70 do 115 cm, oko dva grama marihuane i digitalna vaga.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Stranica