Osumnjičen za pokušaj ubojstva (Nadopuna informacije od 4. siječnja)

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Ubojstvo” u pokušaju na štetu 48-godišnjakinje te kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni, u namjeri da ubije oštećenu, nožem joj nanio više ozljeda po tijelu i lakše ju ozlijedio.
 
Temeljem naloga suda, obavljena je pretraga doma i drugih prostorija kojim se koristi osumnjičeni kojom prilikom je pronađena jedna ručno izrađena puška, koju je imao protivno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
Sumnja se da je točno neutvrđenog dana i zasada na neutvrđen način nabavio oružje koje je izrađeno bez odobrenja a u konačnici mu je sada i oduzeto.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izviješće podnijeto Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.
 
 

Stranica