Osumnjičen za počinjenje više razbojništava na području Centra, Maksimira, Trešnjevke i Novog Zagreba

Policijski službenici iz Novog Zagreba uhitili osumnjičenog odmah nakon počinjenog razbojništva, pa kroz provedeno kriminalističko istraživanje posumnjali u počinjenje još osam razbojništava

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog sumnje da je sam počinio sedam kaznenih djela „Razbojništvo“ od kojih su dva ostala u pokušaju, dok je još dva kaznena djela „Razbojništvo“ počinio zajedno s još jednom zasad nepoznatom muškom osobom.
 
Naime, sumnja se da je osumnjičeni sam s unaprijed stvorenom namjerom i s ciljem ostvarivanja ne pripadajuće imovinske koristi od kraja studenoga 2021. godine do početka siječnja 2022. godine počinio tri razbojništva u trgovinama, jedno na benzinskoj postaji i dva u poslovnicama priređivača igara na sreću od koji su dva kaznena djela ostala u pokušaju, dok je u ostalima otuđio novac.
Nadalje se sumnja da su 19-godišnjak i zasad jedna nepoznata muška osoba prema prethodnom dogovoru, a s istim ciljem ostvarivanja ne pripadajuće imovinske koristi krajem studenoga prošle godine počinili dva razbojništva u trgovinama kojom prilikom su otuđili novac.
 
Način počinjenja svih kaznenih djela uglavnom je bio sličan, osumnjičeni bi sam ili s zasad nepoznatim muškarcem u večernjim satima maskiran ulazio u navedene objekte na području Centra, Maksimira, Trešnjevke i Novog Zagreba gdje bi od zaposlenika uz prijetnju noža ili pištolja zatražio novac nakon čega bi mu zaposlenici zbog bojazni i straha za vlastiti život predali novac s kojim je osumnjičeni pobjegao.
 
Međutim, tu nije bio kraj protupravnog ponašanja 19-godišnjaka pa je tako 13. siječnja oko 17.15 sati s istom namjerom otuđivanja novca ušao u automat klub na području Novog Zagreba, točnije u Turininoj ulici, da bi potom prišao zaposlenici i uz prijetnju pištoljem od iste zatražio novac koji mu je ista zbog straha za vlastiti život predala. Po počinjenju razbojništva osumnjičeni se dao u bijeg, dok su policijski službenici iz Novog Zagreba odmah po saznanju o događaju započeli s intenzivnim traganjem za počiniteljem kojom prilikom su svega par minuta od počinjenja kaznenog djela uz uporabu sredstava prisile uhitili osumnjičenog 19-godišnjaka te ga doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.
 
Ukupna materijalna šteta iznosi oko 67 000 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica