Osim za protupravno oduzimanje slobode osumnjičen za još dva kaznena djela

Zbog specifičnosti događaja, u fokusu bila sigurnost osoba u stanu i građana

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad  43-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Protupravno oduzimanje slobode“, „Neizvršavanje sudske odluke“ i „Povreda djetetovih prava“.
 
Naime, sumnja se da je osumnjičeni 15. siječnja oko 14 sati na hodniku zgrade u Čalogovićevoj ulici, dočekao oštećenu i njihovu zajedničku djecu dok su izlazili iz stana. Oštećena, kad je uočila 43-godišnjaka u namjeri da zaštiti djecu i sebe, pokušala je zatvoriti vrata stana što joj isti nije dopustio već ih je ugurao u stan, ušavši s njima da bi potom uzeo ključeve stana i zaključao vrata s unutarnje strane.
 
Nadalje se sumnja da je osumnjičeni po ulasku u stan onemogućio oštećenima izlazak iz stana kao i bilo koji oblik traženja pomoći. Na traženje oštećene u više navrata, da nju i djecu pusti, on je to odbijao dok je ispred ulaznih vrata stana ostavio poruku napisanu na papiru iz čijeg sadržaja se nedvojbeno posumnjalo u protupravno ponašanje, ali ujedno i potrebu te mogućnost ostvarivanja kontakta s njim.
 
U tom trenutku na mjesto događaja pristupili su policijski službenici da bi osumnjičeni u samom početku odbijao suradnju, a zbog specifičnost događaja pritom vodeći brigu o sigurnosti osoba u stanu kao i ostalih građana, pristupili su i taktički timovi policije s pregovaračem koji je u više navrata uspostavio kontakt i razgovarao s 43-godišnjakom.
 
Osumnjičeni je oko 20 sati otvorio vrata stana te je, uz uporabu sredstava prisile, priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.
 
Kroz kriminalističko istraživanje je utvrđeno da je 43-godišnjak svojim dolaskom na adresu stanovanja oštećene prekršio mjere određene Rješenjem Županijskog suda u Velikoj Gorici, a koje su produljene Rješenjem Općinskog suda u Novom Zagrebu.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica