Zagrebački policajci dovršili kriminalističko istraživanje i nad 29-godišnjakom čiji je cilj bio bankomat (nadopuna Informacija od 11. i 12. siječnja)

Kroz kriminalističko istraživanje potvrđeno da su boce s plinom nosili od auta do bankomata

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Teška krađa“ provaljivanjem.
 
Naime, sumnja se da se zajedno s osumnjičenim 35-godišnjakom koji je ranije predan pritvorskom nadzorniku, 11. siječnja 2022. godine oko 1.50 sati u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, osobnim automobilom marke Škoda zagrebačkih registarskih oznaka, dovezao do Hermanove ulice u Zagrebu. Nakon što su parkirali automobil iz njega su, sumnja se, izvadili prethodno pripremljene metalne spremnike-boce s plinom i montiranim gumenim crijevima te električni kabel. Potom su oko 3.20 sati pješice isto odnijeli do Trga Ane Rukavine u Zagrebu, do samostojećeg bankomata postavljenog unutar ulaza u trgovinu te na za sada neutvrđen način unutrašnjost bankomata ispunili smjesom plina iz metalnih spremnika. U slijedećem koraku, sumnja se, plin su električnim impulsom preko električnog kabla aktivirali čime su izazvali eksploziju bankomata i izbijanje vrata sefa, iz kojeg su zatim otuđili kazetu s novcem. Kao posljedica eksplozije oštećen je i izlog trgovine te je došlo do pucanja i propadanja dijela stropa prostora u kojem je postavljen bankomat, a ujedno i oštećenja još jednog bankomata u neposrednoj blizini te samostojećeg aparata za kavu.
 
Ukupna materijalna šteta iznosi oko 600.000 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica