Cilj su bili novčanici u torbama i ruksacima koji su oštećeni nosili na leđima


U jednom slučaju, sumnja se otuđila i novčanik iz kolica za nabavu


FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila više kaznenih djela „Krađa“ i jedno kazneno djelo „Računalna prijevara“ na štetu više osoba starosti od 29 do 83 godine.
 
Sumnja se da je osumnjičena, početkom siječnja 2022. godine u jutarnjim satima zajedno s još jednom za sada nepoznatom osobom, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da je protupravno prisvoje, na području Medveščaka, iskoristile nepažnju oštećene, koja se pješice kretala te su joj iz kolica koja je vukla za sobom otuđile novčanik s dokumentima i novcem. Istog dana, nešto kasnije, s ranije otuđenom bankovnom karticom, na obližnjem bankomatu u više navrata su uspjele podići novac.
Nadalje, sumnja se da je osumnjičena, od 11. lipnja 2021. do sredine siječnja 2022. godine počinila još šest krađa, na način da je također na području Medveščaka, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da je protupravno prisvoji, u trgovini, na tržnici te na ulici, prilazila oštećenima da bi im iz torbi ili ruksaka, koje su najčešće imali na leđima, otuđivala njihove novčanike s dokumentima.
 
Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 22.750 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici podnijeli su  posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. 
 
 

Stranica