Otuđeni alat vraćen vlasnicima

U svega nekoliko dana počinio dva kaznena djela

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela  „Teška krađa“
 
Naime, sumnja se da je osumnjičeni 25-godišnjak s još zasad nepoznatim počiniteljem između 28. i 29. studenog 2021. godine, na području Dubrave, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, prišao teretnom automobilu zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu trgovačkog poduzeća te razbijanjem stakla nasilno otvorio vrata, da bi potom otuđio razni alat.
 
Također, sumnja se, da je između 4. i 5. prosinca 2021. godine u vremenu od 18 do 8.30 sati na području Borovja, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, uz pomoć podesnog alata, razbio staklo vozila u vlasništvu trgovačkog poduzeća, da bi potom nasilno otvorio vrata vozila te iz unutrašnjosti vozila otuđio uređaj za dentalnu tehniku s pripadajućim dodacima.
 
Ukupna materijalna šteta iznosi oko 20.500 kuna
 
Policijski službenici svoju su sumnju potvrdili pretragom kuće u kojoj je pronađena veća količina raznog alata, koji je potom vraćen vlasnicima.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su redovnim putem podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Stranica