Policajci s Trešnjevke prijavili 23-godišnjakinju za koju se sumnja da je koristila nepažnju oštećenih kako bi „došla“ do njihovih novčanika

U jednom slučaju, molila da joj se kupi hrana pa suosjećajnoj građanki, sumnja se, otuđila novčanik

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje pet kaznenih djela „Krađa“ i jedno kazneno djelo „Računalna prijevara“.
 
Sumnja se da je 5. prosinca 2021. godine između 12.30 i 14.30 sati u Odakovoj ulici, u liftu stambene zgrade zajedno s još jednom zasad nepoznatom osobom, s ciljem da protupravno prisvoji tuđu pokretnu stvar, došla do 82-godišnjakinje  te iskoristila njezinu nepažnju kako bi iz ruksaka otuđila novčanik.
 
Također se sumnja i da je 14. siječnja 2022. godine, na okretištu Ljubljanica u Ozaljskoj ulici oko 13.20 sati s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, došla do 77-godišnjakinje te iskoristila njezinu nepažnju kako bi iz torbe otuđila novčanik. Istog je dana, koristeći karticu koja se nalazila u otuđenom novčaniku, u tri navrata s bankomata pokušala otuđiti novac, međutim, u toj namjeri nije uspjela.
 
Nekoliko dana kasnije, 20. siječnja 2022. godine oko 18.15 sati na Horvaćanskoj cesti došla je do 57-godišnjakinje koju je zamolila da joj kupi hranu, navodeći svoje teško materijalno stanje na što joj je građanka izašla u susret. Tada su zajedno otišle do obližnje pekare u kojoj je osumnjičena iskoristila nepažnju oštećene i iz torbe joj otuđila novčanik.
 
Početkom veljače je u kasnijim večernjim satima na križanju Horvaćanske i Petrovaradinske, zajedno s još jednom zasad nepoznatom osobom, došla do 76-godišnjakinje da bi u jednom trenutku iskoristila njezinu nepažnju i iz torbe joj otuđila novčanik.
 
U istom mjesecu, 9. veljače 2022. godine, ovaj put zajedno s još dvije zasad nepoznate osobe je u poslijepodnevnim satima na križanju Horvaćankse i Hrvatskog sokola, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, došla do 86-godišnjakinje i otuđila joj iz torbice novčanik.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 2050 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica