Muškarac osumnjičen za krađe parfema iz trgovina

Između ostalog, u četiri navrata u istoj trgovini otuđio 13 parfema

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela „Krađa“.
 
Sumnja se da je 20. siječnja i 24. veljače 2022. godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi došao u trgovinu na Kvaternikovom trgu da bi u tim prilikama iskoristio zauzetost zaposlenica i otuđio 14 parfema. U jednom od tih navrata u krađi ga je uočila zaposlenica i zatražila da vrati ukradeno. On je, međutim, vratio samo dva parfema dok je ostala tri, koja je u toj prilici otuđio, zadržao za sebe.
 
Također se sumnja da je tijekom veljače i ožujka 2022. godine u čak četiri navrata došao u trgovinu u Ulici Zdeslava Turića, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, kada je iskorištavao zauzetost zaposlenica kako bi s polica otuđio parfeme. U tim je prilikama otuđio ukupno 13 parfema.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 10.100 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.
 

Stranica