Putem oglasa nudili pozajmice za koje su kao osiguranje tražili sklapanje pretplatničkih ugovora i kupovinu mobitela

Dvoje osumnjičenih prevarilo više osoba za oko 141.000 kuna

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom i 23-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kazneno djelo „Prijevara“ na štetu više osoba.
 
Sumnja se da su 41-godišnjak, zajedno i u dogovoru s 23-godišnjakinjom, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi na raznim Internet portalima u oglasima nudili brze novčane pozajmice te su prilikom postavljanja oglasa naveli kontakt brojeve telefona na koje su se od srpnja do prosinca 2020. godine javile oštećene osobe (43, 44, 32, 36, 58, 29, 25, 53 i 45).
 
Nakon što bi stupili u kontakt, osumnjičeni bi s njima dogovarali pozajmice, a kao osiguranje za pozajmice uputili bi oštećene osobe na sklapanje ugovora s raznim telekomunikacijskim operaterima i kupovinu mobitela. Potom, nakon što bi sklopili ugovore i kupili mobitele, predali bi ih osumnjičenima prema njihovoj uputi, međutim, 41-godišnjak i 23-godišnjakinja nisu oštećenim osobama isplatiti pozajmice niti su im vratili preuzete mobilne uređaje.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 141.000 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Stranica