Preventivna akcija „Sigurno na biciklu“

U provođenju akcije uz Policije sudjelovati će i Grad Zagreb te Udruga „Sindikat biciklista“

FOTO: Ilustracija

U subotu, 26. ožujka 2022. godine u vremenu od 15 do 19 sati, na prostoru ŠRC „Jarun“ (travnata površina i pješačko - biciklistička staza kod raskrižja Ulice Hrgovići i Aleja Matije Ljubeka) održati će se preventivna akcija pod nazivom „Sigurno na biciklu“ u organizaciji Policijske uprave zagrebačke.
 
Cilj ove preventivne akcije je ukazati na važnost poštivanja prometnih propisa svih sudionika u prometu pa tako i biciklista, a naročito djece u svojstvu biciklista te naglasiti potrebu suradnje šire društvene zajednice i policije kroz preventivni pristup problemu sigurnog cestovnog prometa.
 
Posjetitelje će se poticati na korištenje bicikala kao prijevoznog sredstva s obzirom da se vožnjom bicikla smanjuju gužve u prometu i onečišćenost zraka u gradovima te se tako  poboljšava opće zdravstveno stanje osobe.
 
Uz policiju u preventivnoj akciji sudjelovati će Grad Zagreb i Udruga „Sindikat biciklista“ sa svojim predviđenim aktivnostima.
 
Policijski službenici će na dva punkta informirati građane o sigurnosti cestovnog prometa, dok će se zainteresiranim biciklistima omogućiti alkotestiranje i korištenje „pijanih naočala“.
 
Također, Grad Zagreb će na svom info punktu odgovarati na sva pitanja vezana uz biciklističku infrastrukturu te će na istom građani od 15 sati moći prijaviti svoje dijete starosti do šest godina za sudjelovanje u Maloj biciklijadi Grada Zagreba.

Mala biciklijada je namijenjena djeci do 6 godina. Održati će se na ograđenom dijelu biciklističko-pješačke staze, a sudjelovati mogu djeca na biciklima, triciklima…

Za navedeno obavezne su prijave roditelja/staratelja na info punktu. Dužina biciklijade je 400 metara, a svako dijete koje sudjeluje dobiti će simboličan poklon.

Udruga „Sindikat biciklista“ u navedenom vremenu provoditi će preventivni pregled bicikala uz mogući manji popravak na istima te malu radionicu u sklopu koje će se djecu educirati o prometnim pravilima.

Stranica