Četvorica muškaraca na sudu kažnjena novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 64.400 kuna

Zbog vožnje tijekom koje su počinili razne prekršaje, muškarci privedeni na sud

FOTO: Ilustracija

U petak, 25. ožujka 2022. godine oko 11.10, 48-godišnjak je upravljao mopedom marke TGB bez registarskih oznaka, a kretao se Gornjostupničkom ulicom u smjeru istoka, odnosno dijelom kolnika koji nije predviđen za promet motornih vozila. Dolaskom do kućnog broja 1 policijski službenici su proveli nadzor vozila i vozača te je utvrđeno kako je 48-godišnjak upravljao motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno prije položenog vozačkog ispit i to vozilom koje nije registrirano. Isto tako kao vlasnik vozila nije prije uporabe prijevoznog sredstva sklopio, odnosno obnovio ugovor o obveznom osiguranju sa društvom za osiguranje te kod sebe nije imao važeću osobnu iskaznicu. Zbog počinjenih prekršaja odveden je na Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 12.300 kuna.
 
Istog dana u večernjim satima, oko 20.30 sati, 42-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Peugeot  zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Matije Ilirika Vlačića u smjeru juga. Provedenim nadzorom su policijski službenici utvrdili da 42-godišnjak upravlja motornim vozilom B kategorije za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova. Osumnjičeni muškarac je uhićen i prepraćen na Općinski prekršajni sud gdje mu je presudom izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna.
 
U subotu, par minuta iza ponoći, 39-godišnjak  je pod utjecajem alkohola ( 1,89 g/kg ) upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka te se kretao Medarskom ulicom u smjeru zapada. Isto tako, policijski službenici su utvrdili da je upravljao vozilom dok su mu izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije. Zbog počinjenih prekršaja 39-godišnjak je odveden na sud gdje je kažnjen s 15.000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.
 
Istog dana, 26. ožujka 2022. godine oko 10.20 sati je 35-godišnjak pod utjecajem alkohola ( 1.53 g/kg ) upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka a kretao se Zelengradskom ulicom u smjeru sjevera. Dolaskom  do raskrižje sa Zemuničkom ulicom nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama  ceste  te je izgubio nadzor nad vozilom i naletio na rubni kamen. Potom je naletio i na drugi osobni automobil koji je u tom trenutku bio zaustavljen. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. Osumnjičeni 35-godišnjak je je na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen s novčanom kaznom od 11.500 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
U subotu, 26.  ožujka 2022. godine oko 11  sati je 56-godišnjak pod utjecajem alkohola ( 2,97 g/kg ) upravljao osobnim automobilom marke Audi A3 zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Oreškovićevom ulicom u smjeru istoka. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 15.600 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja B kategorije u trajanju od šest mjeseci.
 

Stranica