Osumnjičen za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu

FOTO: Informacija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju” i „Povreda dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje”.
 
Sumnja se da je 43-godišnjak kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Končaničkog puta u Zagrebu, tijekom 2018. i 2019. godine, neosnovano i bez sastavljanja računovodstvenih isprava iz blagajne društva si isplatio ukupan novčani iznos od 648.036 kuna.
 
Od navedenog je iznosa, kao pozajmice vlasnika, trgovačkom društvu vraćen iznos od 144.498  kuna te je osumnjičeni i drugim dvjema osobama u srpnju i listopadu 2017. godine neosnovano isplatio ukupan iznos od 28.580 kuna, kada je navedeno neistinito prikazao kao kratkoročne pozajmice.
 
Na opisani je način 43-godišnjak oštetio trgovačko društvo za ukupni iznos od 532.117 kuna.
 
Nadalje, sumnja se i da 43-godišnjak kao član uprave trgovačkog društva, čija je nesposobnost za plaćanje nastupila u veljači 2020. godine, nije bez odgađanja po nastanku takvih razloga zatražio otvaranje stečajnog postupka.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Stranica