Proslava Dana kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata u Policijskoj upravi zagrebačkoj

Biskup Bogdan u svojoj propovijedi uputio je riječi priznavanja, poštivanja i ohrabrenja potrebne u svakodnevnom policijskom poslu

FOTO: Policijska uprava zagrebačka

U prigodi proslave Dana kapelanije, uoči nadolazećeg blagdana Majke Božje Kamenitih vrata, zaštitnice Policijske kapelanije u Policijskoj upravi zagrebačkoj, danas u jutarnjim datima upriličena je sveta misa u kapeli svetog Fabijana i Sebastijana uz župnu crkvu Svetog Marka na Gornjem gradu. Svetu misu predslavio je vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan u koncelebraciji s policijskim kapelanom don Marinom Dragom Kozićem.

U nazočnosti brojnih djelatnika Policijske uprave zagrebačke euharistijskom slavlju, vrhuncu proslave Dana kapelanije, nazočili su načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić, zamjenik načelnika Policijske uprave zagrebačke  Dubravko Teur i načelnik Sektora za javni red i sigurnost Policijske uprave zagrebačke Davor Posilović sa suradnicima.  

Msgr. Jure Bogdan u nadahnutoj propovijedi, pozdravljajući sve prisutne, naglasio je da danas slavimo Majku Božju Kamenitih vrata, zaštitnicu Policijske uprave zagrebačke, te pozdravio sve okupljene čestitajući im Dan kapelanije i na taj način ih uveo u otajstvo slavljenja svete mise.
Biskup Bogdan u svojoj propovijedi, obraćajući se prisutnima, uputio je riječi priznavanja, poštivanja i ohrabrenja potrebne u svakodnevnom policijskom poslu. Ističući Krista kao model ponašanja, zazvao je blagoslov truda djelovanja svih policijskih službenika navodeći kako je potrebno stalno ispitivati svoju savjest, znati prepoznati i osjetiti što je to dobro i kako djelovati u skladu s tim osjećajem i Kristovim naukom.
 
Jer, istaknuo je biskup Bogdan, „Svi smo pozvani u zajedništvo života s Bogom“, podsjećajući kako je poslanje kršćana biti poput apostola, svjedok Isusa i vjere, a zajedničkom molitvom primit će se i snaga Duha Božjega.

Nadu svakog od nas čovjek može pronaći i u značenju blagdana Uzašašća jer čovjek je, prepoznajući suštinu blagdana, zauvijek našao mjesto u Bogu. Biskup Bogdan istaknuo je kako je to nova stvarnost vjere, a čovjek ne samo da Ga pronalazi nego da doista ima i mjesto u Bogu, istaknuvši kako Nebo nije prostor nego Osoba, mjesto gdje su Bog i čovjek zauvijek jedno. Uostalom, osvježeni vjerom i kroz molitve, djelovanjem i služenjem, ispunjavamo poslanje za dobrobit zajednice, a time i Nebeske crkve.

Nakon svete mise procesija je krenula prema zavjetnoj kapeli na Kamenitim vratima gdje se pred slikom Majke Božje Kamenitih vrata izmolila zavjetna molitva dok je načelnik Marko Rašić zapalio svijeću.

Nakon molitve, u Policijskoj upravi zagrebačkoj, u Ulici Matice hrvatske 4, u znak sjećanja na poginule i nestale branitelje, načelnik Policijske uprave zagrebačke gosp. Marko Rašić u prisustvu najbližih suradnika položio je vijenac i zapalio svijeću ispred spomen ploče poginulih i nestalih branitelja.
 

Stranica