Na području Trešnjevke u stanu i kući kojima se koristi, skrivao, vagao i prepakiravao drogu radi daljnje preprodaje

Policijski službenici svoju sumnju potvrdili obavljenom pretragom te pronašli drogu i opremu za pakiranje i konzumaciju

FOTO: Ilustracija, PU zagrebačka
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Sumnja se da je 40-godišnjak, prema unaprijed stvorenoj namjeri i protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a radi daljnje prodaje, nabavljao veće količine amfetamina i marihuane koje je potom u stanu kao i u kući  na Trešnjevci, vagao i prepakiravao  te ih dalje preprodavao.
 
Policijski službenici s Trešnjevke su u srijedu, 13. srpnja 2022. godine, temeljem naloga nadležnog suda, obavili pretragu stana i kuće na Trešnjevci, kao i osobnog automobila marke Renault Megane zagrebačkih registarskih oznaka kojim se koristi osumnjičeni te su pronašli  jednu „nargilu“ pripremljenu za konzumaciju odnosno djelomično ispunjenu mješavinom duhana i marihuane, 22 grama marihuane, 120 grama amfetamina pakiranog u dva paketić, digitalnu vagu te pribor za pakiranje droge.
 
Količina pronađene droge, vrste droga, plastične  vrećice za pakiranje i digitalna vaga za precizno mjerenje i vaganje nedvojbeno ukazuju da je pronađena droga namijenjena daljnjoj preprodaji.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom odvjetništvu.

Stranica