Rezultati akcije „ Nadzor vozača motocikala, mopeda i bicikla“ te kažnjeni u prometu

Nesavjesni vozači kažnjeni novčanim kaznama, a dvojici izrečena i zaštitna mjera

FOTO: Ilustracija

 U srijedu 13. i utorak 14. srpnja 2022. godine, na području Policijske uprave zagrebačke provedena je akcija "Nadzor vozača motocikala, mopeda i bicikala" s ciljem povećanja razine sigurnosti u prometu te je bila usmjerena na sprječavanje najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima motocikala, mopeda i bicikala.
 
Utvrđeno je ukupno 89 ciljanih prekršaja. Vozača mopeda i motocikala kontrolirano je ukupno 135  te je utvrđeno 29 prekršaja. Provedenom akcijom kontrolirano je i 155 vozača bicikla kojom prilikom su utvrđena 60 prekršaja. 
 
 
Kažnjeni zbog počinjenih prekršaja u prometu
 
ponedjeljak, 11. srpnja 2022. oko 20.40 sati,  46-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Jadranskog mosta u smjeru juga. Obavljenom kontrolom utvrđeno da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,51 g/kg. Također, tijekom vožnje je na nepropisan način koristio mobilni uređaj te nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 12.000 kuna.
 
Istoga dana oko 21.30 sati,  29-godišnjakinja je za vrijeme dok je u krvi imala 1.10 g/kg alkohola osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka južnom kolničkom trakom Ulice Franje Puškarića u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do kućnog broja 57 skrivila je prometnu nesreću s materijalnom šteta. Vozačica je uhićena i prepraćena na nadležni prekršajni sud gdje joj je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.700 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.
 
U srijedu, 13. srpnja 2022. oko 21.45 sati 49-godišnjak je za vrijeme dok je u krvi imao koncentraciju alkohola 1.54 g/kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka južnim kolnikom autoceste A1, dionica prometni čvor Donja Zdenčina – naplatna postaja Lučko, desnom prometnom trakom u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do 11. km + 700 m skrivio je prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 13.000 kuna. Također, izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

Stranica