Prometna nesreća na području Trešnjevke

Jučer, 5.kolovoza oko 18.50 sati u Zagrebu, 40-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,72 g/kg, upravljao je osobnim automobilom marke „Mercedes“ za vrijeme dok nije bio vezan sigurnosnim pojasom i dok kod sebe nije imao važeću vozačku dozvolu, a kretao se sjevernom kolničkom trakom Vukovarske ulice u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja sa Novom cestom ušao je u raskrižje dok mu je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo. Uslijed nepoštivanja crvenog svjetla na semaforu, došlo je do naleta na osobni automobil marke „Škoda“ kojim je upravljao 69-godišnjak, a koji se kretao zapadnom kolničkom trakom u smjeru juga.  U daljnjem nekontroliranom kretanju osobni automobil marke "Mercedes" je sa svojim prednjim dijelom naletio na osobni automobil marke „Renault“ kojim je upravljala 43-godišnjakinja a koja se kretala južnom kolničkom trakom te je u trenutku prometne nesreće bila zaustavljena na koliku pred raskrižjem.
 
U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 69-godišnjak, dok je lakše ozlijeđena 43-godišnja vozačica te im je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici „Sestre milosrdnice“.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ protiv 40-godišnjeg vozača podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica