Osumnjičeni za razbojništvo na području Maksimira

Uz kaznenu prijavu osumnjičeni su predani u pritvorsku jedinicu

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom i 33-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Razbojništvo“.
 
Sumnja se da su 29. kolovoza 2022. godine oko 23 sata zajedno s još jednom za sada nepoznatom muškom osobom, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, došli do kuće u Dugoselskoj ulici u Zagrebu. Nakon što su ušli u nezaključanu kuću, osumnjičeni je 34-godišnjak prišao 65-godišnjaku koji se nalazio u kući te mu, nakon verbalnih prijetnji zaprijetio nožem i zatražio da napusti kuću. Prijetiti oštećenom, sumnja se, nastavio je i za sada nepoznati muškarac, prijeteći verbalno i građevinskim čekićem, a kako u prijetnjama nisu posustajali, iz straha za život i sigurnost, oštećeni je pobjegao iz kuće. Navedeno su iskoristili osumnjičeni te su svo troje zajedno iz kuće otuđili televizor, radio, mobitel, ručni sat i drugo.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 1400 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavili su Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu dok se za trećom osumnjičenom osobom intenzivno traga.

Stranica