Višemjesečno kriminalističko istraživanje rezultiralo uhićenjem trojice muškaraca koji su uz kaznenu prijavu predani u pritvorsku jedinicu

Pronađeno čak 106.410 komada raznog streljiva, automatska puška te automatski pištolj tzv. „Škorpion“ s pripadajućim spremnikom

FOTO: PU zagrebačka
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave krapinsko – zagorske te u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zlataru dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana starosti 38, 39 i 62 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oruža i eksplozivnih tvari“.
 
Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je tijekom 2022. godine, osumnjičeni 38- godinšnjak putem aplikacija za komunikaciju na internetu na ilegalnom tržištu nudio na prodaju veću količinu oružja i streljiva koja je bila u posjedu osumnjičenog 62-godišnjaka, budući je on vlasnik legalnog obrta za prodaju oružja i streljiva.
 
U četvrtak, 15. rujna na području Policijske uprave krapinsko– zagorske provedena je realizacija kriminalističkog istraživanja, gdje su prilikom pokušaja prodaje veće količine streljiva i automatskog oružja na ilegalno tržište uhićeni osumnjičeni. Pronađeno je i privremeno oduzeto 106.410 komada streljiva različitih vrsti i kalibara, jedna automatska puška marke „Crvena zastava“ s tri pripadajuća spremnika i jedan automatski pištolj marke „Crvena zastava“ tzv. „Škorpion“ s pripadajućim spremnikom.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zlataru.

Stranica