Kažnjeni u prometu zbog počinjenih prekršaja

Sud izrekao kazne preko 50 tisuća kuna

FOTO: Ilustracija
 
U petak, 16. rujna 2022. godine, sat vremena iza ponoći, 30-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,82 g/kg, a kretao se Savskom cestom u smjeru juga. Vozač je priveden na Općinski prekršajni sud gdje mu je presudom određena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
Istoga dana, 16. rujna 2022. godine oko 19.40 sati 59-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Zagrebačkom cestom u smjeru juga.  Obavljenim nadzorom policijski službenici utvrdili su kako vozač upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2,79 g/kg kao i da mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima "B" kategorije. Također, policijski službenici su utvrdili da 59-godišnjak prilikom vožnje nije koristio ni sigurnosni pojas, kao i da kod sebe nije posjedovao važeću vozačku dozvolu. Vozač je priveden na Općinski prekršajni sud gdje mu je presudom određena novčana kazna u iznosu od 22.300 kuna.
 
U nedjelju,18. rujna 2022. godine oko 1.30 sati 30-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Horvaćanskom cestom u smjeru zapada. Nadzorom vozila i vozača kod ulice Srednjaci utvrđeno je da upravlja navedenim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, kao i da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 0,88 g/kg. Vozač je priveden na nadležni Općinski prekršajni sud gdje mu je presudom određena novčana kazna u iznosu od 13.000 kuna.
 
Istoga dana, 16. rujna 2022. godine oko 2.30 sati 31-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka ulicom Josipa Fona u smjeru istoka. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2,10 g/kg. Nakon uhićenja vozač je prepraćen na nadležni Općinski prekršajni sud gdje mu je presudom određena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Stranica