Kažnjeni zbog počinjenih prekršaja u prometu

U petak, 23. rujna 2022. godine pola sata iza ponoći 27-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,99 g/kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Pakoštanske ulice gdje je i prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Po utvrđenom vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 8.300 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
Istog dana, niti dva sata kasnije 32-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,35 g/kg upravljao teretnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Jadranskog mosta u smjeru juga gdje je i zaustavljen.
Po zaustavljanju policijski su službenici uvidom u evidencije utvrdili da vozač upravlja vozilom za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja. Vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 9.200 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseca.
 
U nedjelju, 25. rujna oko 2.30 sati 41-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1.38 g/kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice doktora Luje Naletilića u smjeru sjevera gdje je i prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Po utvrđenom vozač je uhićen, a zatim prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 9.000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.
 
 

Stranica