Događaj u Ivanić Gradu

NADOPUNA
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teško ubojstvo“ u pokušaju na štetu policijskog službenika.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.
 U srijedu, 28. rujna oko 22 sata u Ivanić Gradu, Križ, Rečica Kriška u Kriškoj ulici, 18-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka te se nije zaustavio na naredbe koje su mu prethodno izdali policijski službenici koji su postupali zbog zaprimljene dojave da osumnjičeni na području Ivanić Grada upravlja osobnim vozilom bez položenog vozačkog ispita.

Tada je u Kriškoj ulici kod kućnog broja 32 policijski službenik zaustavio službeno policijsko vozilo na kojemu je upalio svjetlosne signale te je izašao van u namjeri zaustavljanja vozila kojim je osumnjičeni upravljao. U trenutku približavanja vozila osumnjičenog jasno je prema njemu usmjerio stop palicu, međutim, 18-godišnjak se vozilom nastavio kretati prema policijskom službeniku koji je skočio u stranu kako bi izbjegao nalet vozila i ozljeđivanje.

Nedugo potom su policijski službenici iz Ivanić Grada na području Čazme zaustavili osumnjičenog te ga uz uporabu sredstava prisile uhitili.

Tijekom događaja uporabljeno je vatreno oružje dok u samom događaju nitko nije ozlijeđen. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Stranica