Šestorica vozača pod utjecajem alkohola prepraćena na nadležni Prekršajni sud

Proglašeni krivima te im izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu preko 46 tisuća kuna

FOTO: Ilustracija

 
Jučer, 10. studenoga oko 1.45 sati, 35-godišnjak je pod utjecajem od 1.67 g/kg alkohola u organizmu, upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Ulice Savezne Republike Njemačke u smjeru sjevera. Dolaskom do raskrižja s Ukrajinskom ulicom nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama ceste (semaforizirano raskrižje), vidljivosti (noć) iz kojeg razloga je u skretanju udesno na južni kolnik Ukrajinske ulice izgubio nadzor nad vozilom kojom prilikom je u nekontroliranom kretanju sletio s kolnika naletjevši na rubni kamen, a odmah potom i na stup javne rasvjete. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 12.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.
 
U utorak, 8. studenoga u 10 sati,  55-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Renault Megane zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Gornjostupničke ulice u smjeru zapada. Nadzorom vozila i vozača kod broja 15 navedene ulice utvrđeno je da prijavljeni upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje odnosno bez položenog vozačkog ispita, budući da mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna.
 
Istog dana oko 20.40 sati, 45-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, iako je u krvi imao 1,43 g/kg alkohola u organizmu, a kretao se kolnikom Avenije Dubrovnik u smjeru zapada.  Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 5.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.
 
U ponedjeljak, 7. studenoga 2022. oko 15 sati, 44-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, iako je u krvi imao alkohola 1,72 g/kg, a kretao se kolnikom Zagrebačke avenije u smjeru istoka. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 4.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.
 
Istog dana oko 22.10 sati, 50-godišnjakinja, za vrijeme dok je u krvi imala nedopuštenu koncentraciju alkohola od 1,68 g/kg, upravljala je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se sjevernim kolnikom Zagrebačke avenije, lijevom prometnom trakom za ravno u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Dragutina Golika, na kojem se prometom upravlja semaforima koji su radili automatski i ispravno, nije prilagodila brzinu kretanja vozila osobinama ceste (raskrižje) te situaciji u prometu (zaustavljeno vozilo na kolniku) tako da vozilo može pravovremeno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, može predvidjeti. Tom prilikom je u izbjegavanju skretanjem u desno naletjela na stražnji dio osobnog automobila, koji je trenutku prometne nesreće bio zaustavljen na kolniku zbog upaljenog crvenog svjetla na semaforu za njegov smjer kretanja. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. Vozačica je uhićena i prepraćena na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje joj je izrečena novčana kazna u iznosu od 4.750 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.
 
U nedjelju, 6. studenoga oko 13 sati, 25-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Opel Astra zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Avenije Dubrovnik u smjeru zapada. Obavljenim nadzorom kod Avenije Dubrovnik, utvrđeno je da je upravljao navedenim vozilom, iako je u krvi imao alkohola  1,81 g/kg te za vrijeme vožnje nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 11.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

Stranica