U dvije trgovine, s istim ciljem te na gotovo identičan način otuđili ukupno 32 parfema raznih proizvođača

Policajci iz Dubrave sumnjaju da su osumnjičeni prvotno s parfema uklanjali zaštitu protiv krađe, a zatim ih iznosili iz trgovine

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine i 29-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela „Krađa“.
 
Sumnja se da je 29-godišnjakinja s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi, sredinom svibnja 2021. godine u jutarnjim satima došla u trgovinu kozmetičkih proizvoda na području Dubrave. Po ulasku u trgovinu, osumnjičena je iskoristila zauzetost zaposlenika te je s izložbenih polica uzela tri parfema s kojih je uklonila zaštitu protiv krađe, a zatim je napustila trgovinu neplativši uzete proizvode.
 
Niti mjesec dana kasnije osumnjičeni su po prethodnom dogovoru i s istim ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi, zajedno došli u istu trgovinu gdje su na gotovo identičan način otuđili ukupno devet parfema.
 
Naime, tu nije bio kraj protupravnog ponašanja 39-godišnjaka te se tako sumnja da je sam od početka lipnja 2021. godine pa sve do sredine kolovoza 2022. godine, po njemu dobro poznatom, protupravnom i kažnjivom obrascu ponašanja, dva puta došao u onu istu trgovinu te još tri puta u drugu trgovinu na području Dubrave iz kojih je otuđio ukupno 20 parfema.
 
Ukupna materijalna šteta iznosi oko 19.100 kuna
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.
 
 

Stranica