Došao pješice, a odvezao se na tuđem biciklu

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je Posebno izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Krađa“ i kazneno djelo „Teška krađa“ provaljivanjem.
 
Sumnja se da je 9. kolovoza oko 13.20 sati, s unaprijed stvorenom namjerom protupravnog oduzimanja tuđe pokretne stvari, pješice došao do javne ustanove socijalne skrbi u Ulici Frana Alfirevića. Potom je, sumnja se, prišao nezaključanom biciklu koji se nalazio ispred ulaza u ustanovu, sjeo na njega i odvezao se s mjesta događaja.
 
Također, sumnja se da je 11. studenoga između 10.30 i 11.45 sati, s unaprijed stvorenom namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi, došao do kuće u Privlačkoj ulici i potiskivanjem obio prozor kuće. Sumnja se da je potom kroz prozor ušao u unutrašnjost te otuđio novac. Istim je putem iz kuće i izišao u čemu ga je uočio vlasnik kuće, nakon čega je osumnjičeni preskočio dvorišnu ogradu i dao se u bijeg. Iako ga je oštećeni trčeći slijedio, u namjeri bijega osumnjičeni je na kraju i uspio, no provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da je počinio navedena kaznena djela te je predan pritvorskom nadzorniku dok je Posebno izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Materijalna šteta iznosi oko 10.500 kuna.

Stranica