U stanu na području Španskog skrivali nekoliko vrsta droga radi daljnje preprodaje

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom i 25-godišnjakinjom  zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“

FOTO: PU zagrebačka

Sumnja se da su protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljali veće količine marihuane, hašiša, tablete droga MDMA, amfetamin  i kokain,  koje su potom skrivali, vagali i prepakirali u stanu na području Španskog nakon čega su tu istu drogu preprodavali.
 
Policijski službenici svoju su sumnju potvrdili zatjecanjem 45-godišnjaka u neovlaštenom posjedu 1,87 grama kokaina, nekoliko tisuća kuna,  kao i provedenom pretragom stana na području Španskog kojim se koriste 45-godišnjak i 25-godišnjakinja, a u kojem je pronađeno ukupno 4762 grama marihuane, 3927 grama droge hašiš, 775 komada tableta droge MDMA, 355 grama amfetamina i 5 grama kokaina, kao i 400 grama praškaste materije za sad nepoznatog kemijskog sastava, te je pronađena i digitalna vaga. Također, policijski službenici su provedenom pretragom pronašli i više tisuća kuna te eura za koje se sumnja da su zarađene preprodajom droge.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena prijava je podnijeta nadležnom Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu.
 

Stranica