Uz korištenje mobilne aplikacije i portala e- Građani, riješite upravne poslove bez čekanja u redu

Usluga rezerviranja termina dostupna je u Petrinjskoj 30, Heinzelovoj 98, Policijskoj postaji Velika Gorica i IX. policijskoj postaji Zagreb (Sesvete)

FOTO: pohvala zaprimljena na na e-mail

Temljem pohvale za e-redomat, odnosno za način rezervacije termina za izdavanje i podizanje dokumenata, još jednom podsjećamo građane da je za obavljanje upravnih poslova od 24. listopada u Policijskoj upravi zagrebačkoj na lokaciji u Petrinjskoj 30 aktivna je usluga rezerviranja reda broja čekanja putem mobilne aplikacije odnosno rezervacija termina za pojedine poslovne procese.
 
Navedena usluga, od 8. studenoga je aktivna i za lokaciju Heinzelova 98.  Za podnošenje zahtjeva za osobnu iskaznicu i za putovnicu, izdavanje izrađenih osobnih iskaznica i putovnica te za reguliranje prebivališta građani će na ovaj način moći izbjeći čekanje u redovima na šalterima u Petrinjskoj 30 i Heinzelovoj 98. Osim navedenih poslovnih procesa, za Heinzelovu 98, putem mobilne aplikacije moguće rezervirati i termine za poslove vezane za vozačke dozvole.

Od 30. siječnja 2023. godine u Policijskoj postaji Velika Gorica i IX. policijskoj postaji Zagreb (Sesvete) omogućeno je rezerviranje termina za poslovne procese prebivališta, osobne i putovnice te za poslove vezane za vozačke dozvole i vozila. Postavljeno je trajanje termina od 30 minuta i moguće je napraviti rezervacije 7 dana unaprijed.



 
Korištenje aplikacije je iznimno jednostavno. Upisivanjem riječi redomat.mup.hr ili e-Redomat u bilo koju web tražilicu na zaslonu se otvara opcija REDOMAT.MUP.HR. Ulaskom u aplikaciju kroz samo tri koraka na vrlo jednostavan i brz način građani mogu rezervirati termin koji im najbolje odgovara. Nakon odabira lokacije i rezervacije rednog broja, građani u aplikaciji odabiru uslugu, datum i termin, a što mogu učiniti za prvi sljedeći radni dan odnosno prvi slobodan termin.
 
Molimo građane da poštuju pravilo jedna punoljetna osoba – jedan broj te da u slučaju spriječenosti dolaska, otkažu svoj termin kroz aplikaciju.
 
Osim putem mobilne aplikacije, građani svoj redni broj za pojedinu uslugu mogu neposredno preuzeti na redomat uređaju smještenom u predvorju zgrade u Heinzelovoj i Petrinjskoj ulici.
 
Isto tako, građanima skrećemo pozornost da se u predvorju zgrade na lokacijama u Petrinjskoj 30, Heinzelovoj 98 te u prostorijama Policijske postaje Velika Gorica u Ulici Matije Magdalenića u Velikoj Gorici nalaze kiosci na kojima građani, uz stručnu pomoć, mogu aktivirati e-osobne iskaznice i zatražiti mobilni digitalni identitet te putem mobilne aplikacije Certilia ostvariti mogućnost pristupanja portalu e-Građani putem mobitela. Uz aktiviranu e-osobnu građanima je dostupno više od 100 usluga putem platforme e-Građani.

Sve informacije građani mogu dobiti na poveznici - e-Usluge MUP-a RH.
 

Stranica