Biskup Bogdan održao misu uoči Božića u Policijskoj upravi zagrebačkoj

U otajstvu Božića, nalazi se dodatna snaga koju upravo ovakvim misnim slavljima zazivamo na sve u Policijskoj upravi zagrebačkoj

FOTO: PU zagrebačka

Ususret radosnim božićnim blagdanima, u iščekivanju božićne noći, 21. prosinca 2022. godine u zgradi Policijske uprave zagrebačke, u Heinzelovoj 98  služena je Sveta misa koju je predslavio otac biskup Jure Bogdan vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj s policijskim kapelanom Policijske uprave zagrebačke don Dragom Kozićem a nazočili su joj načelnik Policijske uprave zagrebačke gospodin Marko Rašić sa suradnicima.
 
U svom nagovoru, kroz propovijed biskup Bogdan naglasio je važnost svete riječi  „Emanuel – Bog s nama“ gdje “nevidljivi Bog u otajstvu Božića dolazi čovjeku koji je stvoren na Božju sliku i priliku. „Živjeti u vjeri, zahvalni za providnost koja nam je dana u našim životima“ - riječi su koje je istaknuo  biskup Bogdan. 
 
Također, u dijelu propovijedi, biskup Bogdan između ostalog, osvrnuo se na proteklu godinu, na nedavno provedene zadaće, policijske mjere sigurnosti osiguranja dočeka hrvatske nogometne reprezentacije, sigurne turističke sezone, umijeća prilagodbe rada na temu Schengena, što potvrđuje sposobnost i odgovornost policije a ne samo profesionalnost i prilagodbe izazovima pred njima.
 
Uostalom, cjelokupno policijsko ispravno djelovanje koje u sebi sadrži i običaje i ideale, rezultira vrednovanjem i razlikovanjem dobra od zla, i ne samo sukladno zakonskim uredbama koje uređuju službe nego i moralnim odredbama i prosudbama svakog pojedinca unutar Policijske uprave zagrebačke koji svojim odlukama zna što treba činiti, a što ne, i čime ugled naše uprave dostiže zavidne vrijednosne razine unutar Republike Hrvatske.
 
U otajstvu Božića, nalazi se dodatna snaga koju upravo ovakvim misnim slavljima zazivamo na sve u Policijskoj upravi zagrebačkoj.
 
Po završetku Svete Mise Vojni ordinarij u RH biskup Bogdan blagoslovio je uz sve prisutne i prostor Policijske uprave zagrebačke.
 

Stranica