Policijski službenici pronašli više od 2760 grama kokaina

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Sumnja se da je na zasad neutvrđen način, protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a radi daljnje preprodaje nabavio veće količine kokaina koji je potom sakrio u osobnom automobilu.
 
Naime, u utorak 20. prosinca 2022. godine u večernjim satima policijski su službenici na autocesti na području Jastrebarskog zaustavili osobni automobil marke Audi kojim je upravljao 35-godišnjak. Sumnju policijskih službenika o nezakonitom ponašanju vozača potaknuo je miris marihuane koji je dopirao iz zaustavljenog vozila.  
 
Sumnja je potvrđena pretragom vozila koju su policijski službenici obavili temeljem pribavljenog sudskog naloga kada je pronađeno ukupno 2760 grama kokaina pakiranog u tri plastična paketa.
               
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica