Policijski službenici tijekom nadzora prometa utvrdili niz prekršaja koji su počinili vozači osobnih automobila

Na sudu kažnjeni novčanim kaznama i zaštitnim mjerama

FOTO: Ilustracija

U četvrtak, 5. siječnja 2023 godine u 19.05 sati je 28-godišnjak upravljao osobnim automobilom marke VW Polo zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Dragutina Mandla u smjeru sjevera. Nadzorom vozila i vozača  policijski službenici su utvrdili da upravlja motornim vozilom B kategorije prije stjecanja prava na upravljanje vozilima, odnosno prije položenog vozačkog ispita. Zbog navedenog osumnjičeni je odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1320 eura.

Istog dana, također oko 19 sati, 23-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Smart  zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Štefanovečkim zavojem u smjeru sjevera. Policijski službenici su provedenim nadzorom vozila i vozača utvrdili da upravlja vozilom B kategorije za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije važeća do 30.  siječnja 2023. godine. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 800 eura.

U petak, 6.  siječnja 2023 godine u 23.25 sati, 32-godišnjak je upravljao teretnim automobilom marke Opel zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Rudolfa Kolaka u smjeru istoka. Dolaskom do raskrižja s Grižanskom ulicom nije na dovoljnoj udaljenosti od raskrižja zauzeo položaj na onoj prometnoj traci kojom mora proći kroz raskrižje već je iz desne prometne trake, čiji je obavezan smjer skretanje u desno, nastavio vožnju ravno u smjeru istoka. Dolaskom do raskrižja s Alejom Blaža Jurišića nije zaustavio vozilo na znak crvenog svjetla te je bez smanjenja brzine kretanja vozila prošao kroz raskrižje. Daljnjim nadzorom policijski službenici utvrdili su da osumnjičeni muškarac vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita i to nakon što mu je vozačka dozvola poništena zbog negativnih bodova. Također je utvrđeno i da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola (1,21 g/kg) te kod sebe nije imao osobnu iskaznicu. Zbog navedenih prekršaj 32-godišnjak je odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 3450 eura.

U subotu, 7.  siječnja 2023. godine u 15.15 sati su policijski službenici tijekom nadzora prometa u Sesvetama u Sesvetskoj ulici zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 21-godišnjak. Policijski službenici su tijekom provjere utvrdili da mu je vozačka dozvola nevažeća, odnosno poništena zbog 11 negativnih bodova te da ima zabranu polaganja vozačkog ispita do siječnja 2024. godine. Daljnjim je nadzorom utvrđeno da za vrijeme vožnje nije bio vezan sigurnosnim pojasom te da nije imao osobnu iskaznicu kod sebe. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 1390.36 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.   

U nedjelju, 8. siječnja 2023. godine oko 20 minuta iza ponoći,  policijski službenici su tijekom nadzora prometa u Dankovečkoj ulici zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 33-godišnjak za kojeg je utvrđeno kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola (1.82 g/kg). Na Općinskom prekršajnom sudu u Sesvetama izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 1470 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
Istog dana, 8. siječnja 2023. godine u 22.20 sati, tijekom nadzora prometa na Aveniji Dubrava policijski službenici su zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 20-godišnjak kojemu je ponuđeno testiranje na droge, što je on odbio. Na Općinskom Prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 1320 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja  motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U ponedjeljak, 9. siječnja 2023. godine u 11.30 sati, policijski službenici su u Grižanskoj ulici zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnji recidivista. Tijekom nadzora utvrđeno je kako je upravljao motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita. Zbog navedenoga je odveden na Općinski Prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1500 eura . 

Stranica