Tijekom nadzora vozila i vozača policija privela i prijavila počinitelje prekršaja u prometu

Na sudu kažnjeni novčanim kaznama zbog nepoštivanja prometnih propisa

U ponedjeljak, 30.  siječnja 2023. godine, oko 22 sata je 57-godišnjak upravljao osobnim automobilom marke Peugeot zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Oreškovićevom ulicom u smjeru zapada. Dolaskom do kućnog broja policijski službenici proveli su nadzor vozača i vozila te utvrdili kako osumnjičeni muškarac upravlja motornim vozilom prije ponovnog stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom. Nadalje, tijekom vožnje nije koristio pojas na način koji je odredio proizvođač sigurnosnog pojasa te je koristio mobitel. Na Općinskom prekršajnom sudu izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 1580 eura.
 
U utorak, jednu minutu iza ponoći, 63-godišnjak je pod utjecajem alkohola (1.58 g/kg) upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Magazinskom ulicom u smjeru sjeverozapada. Dolaskom do stupa javne rasvjete nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je vozilom prešao udesno prema sjevernom rubu kolnika. Tada je naletio na osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka koji je bio parkiran na parkirališnom prostoru. I koji je uslijed naleta odbačen na rubni kamen. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. Osumnjičeni muškarac odveden je Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1580 eura.
 
Istog dana, 31. siječnja 2023. godine oko 18.30 sati,  52-godišnjak je prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom, odnosno bez položenog vozačkog ispita upravljao motociklom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Horvaćanskom cestom u smjeru istoka. Dolaskom do raskrižja sa Selskom cestom, a gdje se nalazi vidno obilježeni pješački prijelaz, skrenuo je udesno bez da se nije pješačkom prijelazu približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može pravodobno zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake. Tada je motociklom naletio na pješakinju koja se kretala preko obilježenog pješačkog prijelaza Horvaćanske ceste u smjeru sjeveroistoka. Nakon prometne nesreće 52-godišnjak je napustio je mjesto događaja. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. Istog je dana u Kosorovoj ulici pronađen osumnjičeni s kojim je obavljen razgovor na okolnosti prometne nesreće te mu je ponuđeno utvrđivanje prisutnosti opojnih droga i lijekova u organizmu pomoću odgovarajućih sredstava i uređaja, a koje je isti odbio. Zbog navedenoga je odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 3229,12 eura.
 

Stranica