Prometna nesreća na području Ivanić Grada

Nadopuna vijesti od 5. veljače - Prometna nesreća na području Ivanić Grada

Nakon pružene liječničke pomoći u zdravstvenim ustanovama na području Zagreba, utvrđeno je da je uz vozača  teško ozlijeđeno i pet maloljetnih putnika, a jedna maloljetnica lakše.



U nedjelju, 5. veljače oko 1.10 sati, 19-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,38 g/kg upravljao je osobnim automobilom marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Graničarske ulice kroz mjesto Sobočani u smjeru sjevera. Izlaskom iz zavoja u lijevo kod kućnog broja 6, nije brzinu kretanja vozila prilagodio osobinama ceste (zavoj) i atmosferskim prilikama (noć) tako da vozilo može pravovremeno zaustaviti pred svakom zaprekom koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti odnosno da može pravovremeno postupiti prema prometnom znaku ili pravilu, iz kojeg razloga je došlo do zanošenja zadnjeg djela vozila gdje je prešao na dio kolnika za kretanje vozila iz suprotnog smjera.  Uslijed čega je u nastavku kretanja po kosini odvodnog kanala udario u betonski most, nakon čega je od siline udara došlo do odbijanja vozila i podizanja vozila u zrak, da bi se potom zaustavio.
 
U vozilu se uz vozača nalazilo petero maloljetnih osoba, od kojih su četiri maloljetnika i vozač lakše ozlijeđeni, a liječnička pomoć im je pružena u bolnicama na području Zagreba, dok je jedna maloljetnica prevezena u Klinički bolnički centar Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena.

Stranica