U Zagrebu započela kampanja „Postani policajac/policajka“

Pridružite nam se i postanite dio našeg tima

FOTO: PU zagrebačka
 
Na području Policijske uprave zagrebačke provode se aktivnosti iz kampanje „Postani policajac/policajka“.
 
Nositelj kampanje je Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska akademija "Prvi hrvatski redarstvenik" , a aktivnosti se provode s ciljem informiranja o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole.
 
Tako su tijekom tjedna policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u Obrtničkoj i industrijskoj graditeljskoj školi, Poštanskoj i telekomunikacijskoj školi, Upravnoj školi u Zagrebu, Športskoj gimnaziji, Srednjoj školi Jelkovec i Školi za cestovni promet predstavili sadržaj Kampanje učenicima drugih razreda.  Naime, učenici su sa znatiželjom dočekali policijske službenike,  te s njima započeli interakciju o aktivnostima i poslovima policije.
 
Kako postati policajac/policajka?  Koja su prava i obveze?  Što polaznici dobivaju? 
 
Tijekom cjelokupnog razgovora policajcima su učenici uz ova pitanja, postavili i niz drugih pitanja, a na koja su policijski službenici s veseljem odgovorili, dok su i učenici ispričali svoja iskustva s policajcima i razmišljanja o važnosti policijskog posla za sigurnost cjelokupne zajednice.
 
Učenicima su prikazani filmovi i drugi promotivni materijali iz Kampanje te su upoznati da sve objave vezane uz kampanju mogu pratiti na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske akademije "Prvi hrvatski redarstvenik", kao i na društvenim mrežama.
           
S ciljem informiranja i promidžbe kampanje, aktivnosti se nastavljaju provoditi i u drugim školama kojima su osnivači Grad Zagreb i Zagrebačka županija.

Stranica