U dva stana i automobilu skrivali kokain, marihuanu, LSD, MDMA te amfetamin s ciljem daljnje preprodaje

Pretragom pronađen i pištolj, novac kao i više od deset digitalnih vaga

FOTO: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje na 35-godišnjakom i 50-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Sumnja se da su osumnjičeni  protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljali veće količine tableta MDMA, amfetamina, marihuane, LSD-a i kokaina koje su potom skrivali, prepakiravali i miješali s punilima radi povećanja mase u stanovima na području Trešnjevke kao i u osobnom automobilu.
 
U srijedu, 22. veljače u poslijepodnevnim satima u Kikićevoj ulici je osumnjičeni policijskim službenicima, tijekom poduzimanja službenih radnji i mjera, dragovoljno izručio ukupno 1325 grama amfetamina pakiranog u četiri pakiranja, 35,3 grama MDMA pakirane u tri paketa, 100 komada tableta MDMA, 26,3 kokaina pakiranog u dva pakiranja, 120 doza LSD-a, 4,5 grama gljiva psilocibin pakirano u jednom paketu , 387,1 grama konoplje tipa droga pakirane u šest pakiranja i dvije vage za precizno mjerenje težine.
 
Istog tog dana u večernjim satima je i osumnjičena 50-godišnjakinja u Heinzelovoj ulici, tijekom kriminalističkog istraživanja policijskim službenicima dragovoljna izručila 8,39 grama amfetamina pakirano u dva paketa i određeni novčani iznos za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge.
 
Policijska sumnja je potvrđena obavljenim pretragama stana u Prečkom i stana na Srednjacima s kojima su se koristili osumnjičeni dok je tom prilikom pronađeno 56 tableta MDMA, 225 grama marihuane, 216,7 grama amfetamina, 30 doza LSD-a, 519 grama nepoznate materije, 10 digitalnih vaga s tragovima droge kao i određeni novčani iznos za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge. Također je pronađen i jedan pištolj sa sedam komada pripadajućeg streljiva.
 
Nadalje, policijski su službenici obavili pretragu osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka kojim se koristio 35-godišnjak u kojem je pronađeno 38 tableta MDMA, 64 grama amfetamina, 4,15 grama droge MDMA, 0,65 grama kokaina, digitalna vaga te određeni novčani iznos za koji se također sumnja da potječe od preprodaje droge.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prija podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 11. stavka 4. i članka 30. stavka 3. Zakona o nabavi i posjedovanja oružja građana policijski službenici će protiv 50-godišnjakinje redovnim putem podnijeti optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Stranica