Obilježena četrnaesta godišnjica stradavanja policajca Ivana Grbavca

Ispred spomen obilježja u Sesvetama obilježena je 13. godišnjica stradavanja mladog sesvetskog policajca Ivana Grbavca

FOTO: PU zagrebačka

Na samom početku karijere, obavljajući svoj životni poziv i sprječavajući počinjenje kaznenog djela razbojništva u poslovnici banke u Sesvetama, život je izgubio mladi policajac Ivan Grbavac.
 
U znak sjećanja na Ivanovu preranu smrt danas, 5. svibnja 2023. godine, na mjestu tragičnog događaja svečano je položeno cvijeće i zapaljene su svijeće. Molitvu za Ivana predvodio je župnik Župe Svih Svetih u Sesvetama vlč. Mario Migles.
 
Po završenoj molitvi, članovi obitelji pokojnog Ivana Grbavca, zajedno s predstavnikom Ravnateljstva policije Stjepanom Cavrićem, predstavnikom Policijske uprave zagrebačke Stipom Mandićem te s izaslanstvom Policijske postaje Sesvete predvođenim načelnikom Darkom Brnjakovićem, uputili su se na Groblje Markovo polje odati počast na mjestu gdje Ivan počiva. Na Ivanov grob položen je vijenac i zapaljene su svijeće, uz prisutnost počasnog postroja Policijske uprave zagrebačke. Završnu molitvu za pokojnog Ivana predvodio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

U sportskom centru „Sava sport“ u Sesvetama održana je i memorijala malonogometna utakmica u kojoj su snage odmjerili policijski službenici IX. policijske postaje Zagreb i ekipa Policijske uprave zagrebačke - Ured načelnika, a utakmica je završila tijesnom pobjedom ekipe Policijske uprave zagrebačke - Ured načelnika, rezultatom 3:4.
 

Stranica