Obilježen Dan kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata u Policijskoj upravi zagrebačkoj

Svetu Misu predslavio je vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan u koncelebraciji s policijskim kapelanom don Marinom Dragom Kozićem

FOTO: PU zagrebačka
 
U prigodi proslave Dana kapelanije, uoči nadolazećeg blagdana Majke Božje Kamenitih vrata, zaštitnice Policijske kapelanije u Policijskoj upravi zagrebačkoj, danas, 25. svibnja u jutarnjim satima upriličena je sveta Misa u kapeli Policijske kapelanije „Majka Božja Kamenitih vrata“. Svetu Misu predslavio je vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan u koncelebraciji s policijskim kapelanom don Marinom Dragom Kozićem.

U nazočnosti djelatnika Policijske uprave zagrebačke, euharistijskom slavlju prisustvovali su načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić i zamjenik načelnika Policijske uprave zagrebačke Danijel Blaić, zajedno s članovima užeg kolegija i suradnicima.
 
Msgr. Jure Bogdan u nadahnutoj propovijedi, pozdravljajući sve prisutne, naglasio je da danas slavimo Majku Božju Kamenitih vrata, zaštitnicu Policijske uprave zagrebačke te pozdravio sve okupljene čestitajući im Dan kapelanije. U svojoj propovijedi, obraćajući se prisutnima, uputio je riječi priznavanja, poštivanja i ohrabrenja u svakodnevnom policijskom poslu. Pozivajući prisutne da im Marija, čije je srce ispunjeno čistom i bezuvjetnom majčinskom ljubavlju, bude uzor i ideal na putu prema dobru i na putu prema Bogu kako bismo svoja srca otvorili Božjoj ljubavi koja nas obnavlja, msgr. Bogdan također je poručio da nad policijskim službenicima Ona uvijek bdije u opasnostima i izloženostima u svakodnevnom obavljanju posla.
 
Na kraju misnog slavlja Monsinjor je izrazio zahvalnost svim policijskim službenicima koji služeći svoj plemenit i častan poziv nesebično služe drugima na dobrobit cjelokupnog društva. Don Marin Drago Kozić potom je svim policijskim službenicima čestitao Dan kapelanije te izrazio posebnu zahvalnost monsinjoru Juri Bogdanu.
 
Nakon svete mise, u Policijskoj upravi zagrebačkoj, u Ulici Matice hrvatske 4, ispred spomen ploče poginulih i nestalih branitelja, Monsinjor je predvodio molitvu u znak na njihovo sjećanje dok je načelnik Policijske uprave zagrebačke u prisustvu najbližih suradnika položio cvjetni aranžman i zapalio svijeću.

Stranica